Amazon'da Satış Yaparak Almanya'da Oturum Almak

ikas eticaret
ikas eticaret

5.00 yıldız
1 Değerlendirme

AydınPamuk 

Moderasyon Ekibi
Amazon Eğitimcisi
Serhat Sönmez'in Amazon Handmade Eğitimi
Aktiflik Süresi
4s 47dk
Amazon'da Satış Yaparak Almanya'da Oturum Almak
İçindekiler
1. Giriş
2. Almanya'da E-Ticaretin Temelleri
3. Almanya'da Şirket Kurma Süreci
4. Amazon'da Ticaret Modelleri
5. Yatırımcı Vizesi Alma Süreci
6. Almanya’da E-Ticaret İşinizi Kurmak
7. Almanya’da İş Yapma Kültürü ve Yasal Düzenlemeler
8. Başarı Hikayeleri ve Tavsiyeler
9. Sıkça Sorulan Sorular
1. Giriş
Almanya'da e-ticaret yaparak oturum almak, birçok girişimcinin ilgisini çeken bir fırsat. Bu
süreç, doğru planlama ve stratejiyle hem işinizi büyütme hem de Avrupa'da yaşam fırsatı
sunar.
Almanya’da e-ticarete başlamanın birçok avantajı bulunuyor. Avrupa Birliği'nin sunduğu
serbest ticaret olanakları sayesinde, 27 farklı AB üyesi ülkede satış yapabiliyorsunuz. Kargo
bedelleri dışında ekstra bir gümrük işlemi gerekmiyor.
Almanya’da bir şirket kurmak için GmbH şirket türü genellikle yeterli oluyor. Şirket
sermayesini olabildiğince yüksek göstermek avantaj sağlıyor. Örneğin, 100.000 Euro
sermayeli bir şirket kurarak, ilk etapta 25.000 Euro'yu şirket hesabına yatırmak mümkündür.
25.000 euroluk Sermayenin %50'si (12.500 Euro) şirket kurulum aşamasında yatırılmalı.
Amazon’da ticaret yapmak isteyenler için farklı iş modelleri mevcut:
Yatırımcı vizesi almak için sağlam bir iş planı ve sermaye gereklidir. Gerekli belgelerle birlikte
Alman konsolosluğundan randevu alarak başvuru yapılır. Vize onaylandıktan sonra, 90
günlük bir D vizesi verilir ve Almanya'ya taşınmanız gerekir. Daha sonra oturum izni için
başvuru süreci başlar.
1. Giriş
9. Sıkça Sorulan Sorular

Online Arbitrage: Fiyat farklarından yararlanarak ürün satın almak ve yeniden satmak.
Wholesale: Toplu alım yaparak ürün satışı gerçekleştirmek.
Private Label: Kendi markanızı oluşturarak satış yapmak.

Amazon dışında ilerlemek isterseniz, pazar araştırması yaparak fırsatları
değerlendirebilirsiniz. Avrupa Birliği içinde KDV avantajlarından faydalanabilir, ürünleri
KDV’siz satın alabilir veya satabilirsiniz.
Almanya'da iş yapma kültürü, disiplinli ve titiz çalışmayı gerektirir. Yasal düzenlemelere
uymak önemlidir, çünkü Almanya bürokrasisi oldukça detaylıdır.
8.1 Genel Tavsiyeler
Almanya'da e-ticaret ve Amazon üzerinden iş yapma sürecinde dikkat edilmesi gereken
birkaç önemli nokta vardır:

8.2. Kendi Başarı Hikayem: Aydın Pamuk
Ben Aydın Pamuk, 34 yaşındayım ve kimya mühendisliği mezunuyum. Ancak, ülkemizdeki
yeni mezunlara verilen maddi ve manevi değersizlik nedeniyle mühendis olarak hiç
çalışamadım. Bunun yerine, doğrudan ticarete atıldım. 2019 yılında, Türkiye'de bir gıda
üretim şirketim vardı. Ancak pandemi sürecindeki kapanmalar ve daha sonraki enflasyon
krizi nedeniyle hızlı bir karar alarak Avrupa'da iş yapma ve oturum alma süreçlerini
araştırmaya başladım. Bu süreç beni Almanya'ya getirdi.
Daha önceleri Amazon'da küçük çaplı satışlar yapıyordum, ancak ana işim nedeniyle tam
zamanlı olarak bu alana odaklanma fırsatım olmamıştı. Pandemi dönemi bana, e-ticaretin ve
Amazon'un yükselerek devam edeceğini gösterdi ve bu alanda yer almam gerektiğine karar
verdim. Almanya'daki şirketimi bu doğrultuda kurdum ve profesyonel destekler alarak süreci
başlattım. Gerekli belgeleri hazırlayıp vize mülakatını da başarıyla geçtikten sonra, her şey
olumlu ilerledi ve vize sürecim onaylandı.
Ocak 2023'te Almanya'ya temelli olarak taşındım ve işime burada başladım. Son 1,5 yıllık
dönemde Avrupa'da bazı fırsatlar keşfettim. Avrupa Birliği'nin sunduğu 27 farklı ülke ve bu
ülkeler arasındaki rekabet sayesinde Avrupa'nın tedarikçi olarak avantajlı olduğunu gördüm.
Almanya'da yaşıyorum ve buradan alışveriş yaptığımda KDV ödüyorum, ancak üç aylık bir
beyanname ile bu KDV'yi (%19) geri alabiliyorum. Ürünlerimi Amerika, Kanada ve Avustralya
Pazar Araştırması: Hangi ürünlerin talep gördüğünü ve hangi kategorilerde fırsatlar
olduğunu iyi analiz etmek gerekir.
Yasal Uyum: Almanya'da şirket kurma süreci ve iş yapma kültürü titizlik gerektirir. Yasal
mevzuatlara uyumlu olmak, uzun vadeli başarı için önemlidir.
Fiyat Rekabeti: Avrupa Birliği içinde ürün alım-satımı yaparken, KDV avantajlarından ve
fiyat farklarından yararlanmak kârlılığı artırabilir.

pazarlarına sattığımda ise KDV'siz satış gerçekleştiriyorum. Bu sayede başlangıçta KDV
oranında indirimli ürün alıyor ve bazı fiyat farklılıklarından faydalanarak %40-50 oranında
kâr marjı elde ediyorum.
Bir diğer avantaj ise Almanya dışındaki herhangi bir Avrupa ülkesinden ürün aldığımda, bu
ürünleri KDV'siz doğrudan satın alabilmemdir. Avrupa Birliği yasaları, evrak işlemlerini
azaltmak için bu uygulamayı sağlar. Bu avantaj sayesinde kârlı ürünler bulup satışını
gerçekleştirme fırsatı elde ediyorum.

9. Sıkça Sorulan Sorular
Soru 1: Gerekli sermaye ne kadar olmalı?
Cevap: Gerekli sermaye ve şirket sermayesi olarak ikiye ayrılır. Şirketin sermayesini
olabildiğince yüksek göstermeliyiz. Ben 100.000 Euroluk bir şirket kurdum ve ilk etapta
25.000 Eurosunu şirketin hesabına yatırdım.
Soru 2: Şirketi nasıl kurabilirim?
Cevap: Bir danışman ve muhasebeci ile anlaşmalısınız. Vekalet usulüyle uzaktan da
kurabilirsiniz ya da vizeniz varsa Almanya'ya gelip bir muhasebeci ile birlikte kurabilirsiniz.
Soru 3: KDV avantajlarından nasıl faydalanabilirim?
Cevap: KDV avantajlarından faydalanabilirsiniz. Almanya devleti ticari faaliyetleri teşvik
eder ve her şey resmi olduğu için avantajlı kabul edilir.
Soru 4: Almanya'da oturum almak mümkün mü?
Cevap: Evet, mümkündür.
Soru 5: Avrupa'daki rekabetten nasıl faydalanıyorsunuz?
Cevap: Bu rekabeti ürün alırken kullanıyorum.
Soru 6: Yatırımcı vizesi süreci nasıl işliyor?
Cevap: Şirketiniz kurulduktan sonra tüm evraklarınızla birlikte Alman konsolosluğundan
randevu alarak başvuruyorsunuz.
Soru 7: Kâr marjınızı nasıl artırıyorsunuz?
Cevap: Ülkeler arası aynı ürünlerdeki fiyat farklarından faydalanarak.
Soru 8: Almanya'daki bürokrasi nasıl işliyor?
Cevap: Çoğu devlet işleri hâlâ mektupla ilerliyor, online bir uyarı sistemi yok.
Soru 9: Türkiye ile Almanya'daki iş yapma farkları nelerdir?
Cevap: En önemli fark, stabil bir ortam. Aldığınız bir malı sattıktan sonra tekrar aynı fiyata
satın alabiliyorsunuz.

Soru 10: Almanya'ya yerleşme kararını ne tetikledi?
Cevap: Kapanmalar ve enflasyon, bir de e-ticaretteki muazzam gelişme.
Soru 11: Başvuru için gerekli belgeler neler?
Cevap: Şirketinizin kuruluş belgeleri, iş planınız, kişisel belgeleriniz ve sertifikalarınız.

Şirket TR'de olup amazon Almanya'da VAT kaydı aldıktan sonra ayrıca EORI numarası almam gerekiyor mu?

EORI numarası ne için kullanılır? Gümrükler ve diğer yetkililer tarafından Avrupa Birliği'ne gelen ve Avrupa Birliği dışına çıkan gönderileri izlemek ve takip etmek için kullanılır.
Cevap: EVET

EORI numarasının ne şekilde nasıl alınacağı konusunda bilginiz var mı acaba

yazının konusu güzel ve ilgi çekici fakat içerik kopuk geldi

Konuyu görüntüleyenler

Geri