Markalarımızla birlikte topluluk inşa etmek

BirkanUlusoy 

Moderasyon Ekibi
Dijital Pazarlamacı
Aktiflik Süresi
3g 15s 54dk
Bildiğiniz üzere New York merkezli olarak bir çocuk ranza yatak markası kuruyorum. Bugüne kadar harcadığım her kuruş kat kat geri aldığım ve olmazsa olmazlarımdan biri haline gelen bir stratejiyi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aslında bir sır olmasa da markasıyla birlikte bir topluluk inşa etmek pek çok şirketin yapmayı tercih etmediği bir şey. Muhtemelen insan kaynaklarının yetersizliği sebebiyle işletmeler bunu yapmayı tercih etmiyor.

Bir markayla beraber topluluk inşa etmek, müşterilerle güçlü ve kalıcı bir bağ kurmanın en etkili yoludur. Topluluk, markaya olan bağlılığı artırır, sadık bir müşteri kitlesi oluşturur ve ağızdan ağıza pazarlamayı destekler. Ayrıca, topluluktan gelen geri bildirimler markanın kendini geliştirmesine olanak tanır ve marka, sadece bir ürün sağlayıcısı değil, müşterilerinin yaşamlarında yer eden bir değer haline gelir. Bu sayede marka, rekabetin ötesine geçerek uzun vadeli başarı elde eder.

Zaten Amerika'da niş bir alanda faaliyet gösterecek bir iş kuruyoruz. Bunu bir de toplulukla destekleyebilirsek, çok kısa sürede çok büyük bir başarı yakalayabiliriz.

Bu konu içerisinde bu topluluk nasıl kurulur, nasıl beslenir, nasıl bağ kurulur, nasıl kalıcılık sağlanır gibi konulara yer vermeye çalışıcam.

Hedef kitlesi olarak New York'lu ebeveynleri belirlediğimiz için domain ve sosyal medya seçimlerimizi buna uygun yapıcaz. Öncelikle Wordpress ile bir internet sitesi kurucaz ve sosyal medya hesaplarımızı açıcaz.

İnternet sitemiz: askparents.nyc

Amacımız, ebeveynlerin deneyimlerini paylaşarak birbirinden öğrenebileceği bir platform yaratmak ve bu sayede markamızı yalnızca bir ürün sağlayıcı değil, güvenilir ve aile dostu olarak konumlandırmak. Bu topluluğu oluştururken benimsediğimiz bazı stratejileri sizlerle paylaşmak istiyorum:

1. Röportaj Serileri Oluşturmak
  • Haftalık veya Aylık Temalar: Her hafta, çocuk güvenliği, uyku düzeni ya da çocuk odası dekorasyonu gibi belirli bir konu üzerine ebeveynlerin görüşlerini almayı planlıyorum. Bu düzenli içerik akışı, belirli bir kitleyi topluluğa bağlamaya yardımcı olacak.
  • Ebeveyn Hikayeleri: Ebeveynlerin başından geçen eğlenceli veya öğretici olayları röportajlarla paylaşmak istiyorum. Bu hikayeler, hem gerçek hayat deneyimlerini öne çıkaracak hem de topluluğa samimi bir dokunuş katacak.
2. Instagram ve YouTube Kısa Videoları
  • Röportajlardan elde ettiğimiz içerikleri kısa, dikkat çekici videolar şeklinde sosyal medyada paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyorum. Her video, bir “öğretici bilgi” veya “ilginç anekdot” barındıracak şekilde hazırlanacak, böylece izleyicilerin ilgisini sürekli canlı tutabileceğiz.
3. Mini Çekiliş veya Etkinlikler
  • Takipçileri ve topluluk üyelerini daha yakından tanımak amacıyla küçük çekilişler veya etkinlikler düzenlemeyi planlıyorum. Örneğin, "En İyi Çocuk Odası Dekorasyon Fikri" temalı bir fotoğraf yarışması düzenleyerek hem markamızı destekleyebilir hem de topluluk içi etkileşimi artırabilirim.
4. Rehber Paylaşımları ve Ebeveyn Tavsiyeleri
  • Röportajlarda veya uzman görüşlerinden elde ettiğimiz bilgileri “Ask Parent NYC Tavsiyeleri” başlığı altında paylaşarak, topluluğumuzda güvenilir bir bilgi kaynağı oluşturmayı amaçlıyorum.

Kurduğumuz şirket için hala EIN bekliyoruz. Kasım ortasında marka tescil başvurusu sürecimiz bitmiş olacak ve hemen satışlara başlamayı umuyoruz. Bu 2 hafta içerisinde topluluk için de sosyal medya hesaplarımızı hazır edicez ve ilk içeriklerimizi paylaşmaya başlıycaz.

Üçüz annesi ve halihazırda 1+1 küçücük bir evin bir odasını 2 çocuğa (1 kız 1 erkek 2 yeni ergen) çocuk odası yapmak için türlü akıllı ranza fikirleri peşinde koşan biri olarak paylaşacağım şeyler olacak. Ayrıca üretmek istediğim ürünler arasında fonksiyonel bebek ve çocuk ürünleri de mevcut. Konuşalım, alıp verdikçe büyürüz. Kolay gelsin hepimize. :)

Konuyu görüntüleyenler

Geri