Metehan
Shopify Satıcısı
-
-
- Konu Yazar
Öncelikle herkese iyi forumlar,
Yurt dışına satış yapmakta olduğum internet sitemin blog kısmına makale oluştururken aşağıdaki adımları uyguluyorum.Amacım internet siteme organik trafik çekmek.Öncelikle belirtmeliyim ki bu konunun uzmanı sayılmam.Kendim bu şekilde çalışma planı yaparak sonucunu aldığım için bu konuyu açmak istedim.Tecrübeli arkadaşlar konudaki eksikleri,iyileştirilebilecek noktaları belirtirse konu daha faydalı olacaktır.
Yurt dışına satış yapmakta olduğum internet sitemin blog kısmına makale oluştururken aşağıdaki adımları uyguluyorum.Amacım internet siteme organik trafik çekmek.Öncelikle belirtmeliyim ki bu konunun uzmanı sayılmam.Kendim bu şekilde çalışma planı yaparak sonucunu aldığım için bu konuyu açmak istedim.Tecrübeli arkadaşlar konudaki eksikleri,iyileştirilebilecek noktaları belirtirse konu daha faydalı olacaktır.
Blog Gönderileri İçin Hazırlık
- Hedef anahtar kelimeleri belirlemek.Anahtar kelime analizi için Semrush veya Ubersuggest i kullanabilirsiniz.
Ben bu aşamada en hızlı sonucu alabileceğim anahtar kelimeler üzerine odaklanıyorum.Hedefim kolay olandan zor olana doğru ilerlemek. - Belirlediğiniz anahtar kelimeler ile ilgili başlıkların belirlenmesi
Bu aşamada ChatGPT'den yardım alarak H1 ve H2 etiketlerim için başlık belirliyorum.1 adet H1,5-7 arası H2 başlık belirliyorum.
Örnek olarak kendi makalem için belirlediğim bir anahtar kelime "Thin wallets". - Belirlediğim makale başlıklarının ChatGPT prompt aşaması
H1 başlığımı belirledikten sonra (H2 başlık belirlerken kullandığımız prompt u H1 için de kullanabiliriz.)H2 başlıklarımı belirlemek için ChatGPT de "Selam."Essential Guide to the Best Thin Wallets for Men’s Minimalist Style" H1 başlığı ile alakalı,SEO uyumlu 5 h2 başlık oluşturur musun?.Oluşturacağın H2 başlıklar dikkat çekici ve ingilizce dilinde olmalı." şeklinde çıktı alıyorum.Burada bana verdiği H2 başlıklar :
1 - Why Choose a Thin Wallet for a Minimalist Lifestyle?
2 - Top Features to Look for in a Thin Wallet for Men
3 - Best Thin Wallet Materials for Durability and Style
4 - How to Organize Essentials in a Slim Wallet Without the Bulk
5 - Top-Rated Thin Wallets for Every Minimalist Man’s Needs - Makalenin yazılma aşaması
Ben makalelerimi WM ai makale botundan yazdırıyorum.Bu yazılımı 4 aydır kullanıyorum ve aldığım sonuçtan memnunum.Sizin bildiğiniz farklı yazılımlar varsa lütfen belirtin.
Makale yaklaşık 1-2 dakika içerisinde yazıldı.Kelime ortalaması 1300-2000.
5.Makale içeriğinin blog gönderisi olarak hazırlanması
Yazılan içeriği blog gönderisi olarak yayınlıyoruz.Yazdırdığımız yazılımda maksimum 5 adet resim,resimler için anahtar kelime dağıtıcısı,meta açıklaması özelliği mevcut.Ben görselleri ve görsel alternatif metni kendim ekliyorum.Eğer resim düzenleme konusunda fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız Canva yı kullanmanızı tavsiye ederim.Ben ürünlerimin ve diğer görsellerin düzenlemesini buradan fazla vakit kaybetmeden yapıyorum.
2 günlük boş zamanlarımı makaleye ayırdım ve sonuç aşağıda.
Son düzenleme: