Shopify mı İkas mı?

yusuftürken

Trendyol Satıcısı
Aktiflik Süresi
23dk
Merhaba, şu anda pazar yerlerinde satış yapıyoruz ve artık kendi sitemizi açmak istiyoruz. Bir süredir hangi şirketi seçmeliyiz diye araştırıyoruz ama herkes farklı bir şey söylüyor. Ben de foruma üye olarak direk kullananlara sormak istedim. Hangisini kullanıyorsunuz, memnun musunuz, ürünü, şirketi vs her şeyi hazır olan bana ne tavsiye edersiniz?

Selamlar,
Ben açıkcası kendi sitenizin direkt kurulması tarafındayım, ben iki tarafı da kullanmıyorum sizler gibi online satış yapıyorum e-ticaret tarafında, basit bir websitem var, oradan da satış dönüyor, fakat üzerine çok düşmüyorum açıkcası, çünkü yüksek bir reklam harcaması yapmam lazım,
Bu tarz sitelerde ne olursa olsun hazır bir yapı kullanıluyor ve bu yapıdaki kapasitenin sınırın olduğunu düşünüyorum, eğer öyle olmasalardı büyük e ticaret siteleri bu alt yapıları kullanırdı, eğer çok fazla ürününüz varsa bu tarz siteler sizi yorabilir, yine de forumda deneyimli arkadaşlar varsa yorum yaparsa ben de bilgilenmiş olurum.

Merhaba,
Ikas deneyimim olmadı ama shopify ile onlarca site yönettik. Shopify tarafında kötü tarafı sizin ciro üzerindende komisyon alması diyebilirim. Fakat tabii güvenilirliği ve kullanılılığı açısından firmaların tercihi oldu. Marketplace tarafı bayağı kuvvetlidir. Fakat buda bazı işlerde size ek maliyet getirebilir. Ama esneklikte kazandırıyor. Yapmak istediğiniz şeyleri marketplace üzerinde bulmak güzel oluyor. Yapacağınız işi, özellikleri bakmak lazım.
Ama Türkiye özelinde iş yapacaksanız o zaman ikas, ticimax, t-soft , ideasoft gibi üreticilere bakabilirsiniz.
ilk başlangıç maliyetim az olsun derseniz, woocommerce, opencart gibi çözümlerde olabilir. Hepsinin artı ve eksileri mevcuttur.

Saygılar..

Ali Cetrefli

ikas şu an için çok mantıklı değil, alt yapı sorunları çok fazla mevcut. En ufak destekleri yok neredeyse, çok fazla şikayetçi olanlar var.

Çok fazla reklam verdiği için sağda solda çok fazla görünüyor, geçen sene birkaç müşterim Shopfiy'dan İkas'a geçtiler, bu sene hepsi Shopify'a geri döndü :)

E-ticaret Shopify ile yapılır, özellikle satacağınız ürün yurtdışı odaklı ise zaten Shopify bir numaralı tercihiniz olmalıdır.

Merhaba, şu anda pazar yerlerinde satış yapıyoruz ve artık kendi sitemizi açmak istiyoruz. Bir süredir hangi şirketi seçmeliyiz diye araştırıyoruz ama herkes farklı bir şey söylüyor. Ben de foruma üye olarak direk kullananlara sormak istedim. Hangisini kullanıyorsunuz, memnun musunuz, ürünü, şirketi vs her şeyi hazır olan bana ne tavsiye edersiniz?
Hiç İkas'ta tecrübem olmadı ama Shopify üzerinden satış yapıp mağazasını büyüten bazı kişilerin İkas'a geçiş yaptığını duydum. Hali hazırda müşterileriniz varsa ve Türkiye'de satış yapıyorsanız İkas'ı deneyebilirsiniz.

Konuyu görüntüleyenler

Geri