Shopify vs. Wordpress(Woocommerce)

ikas eticaret
ikas eticaret

kemalalkan

New member
Aktiflik Süresi
37dk
Web sitesi
handartetabanlik.com
Merhabalar,

Benim sorum altyapı üzerine olacak. Bir website yaparken tabiki ihtiyaç doğrultusunda veya website büyüklüğüne istinaden seçilmelidir ancak Türkiye'de B2C satış yapan ve B2B bir sistem kurmak isteyen ortalama 100.000 aylık ziyaretçi alan bir Shopify altyapılı websiteyi wordpress-WooCommerce altyapılı bir sisteme taşımak mantıklı mı? Artıları eksileri nelerdir? İki altyapıdan birisinde güvenlik açıkları oluşmakta mıdır? Özellikle her iki altyapıyı deneyimleyen herkesin yorumlarını bekliyorum.

Merhabalar,
Bir süre önce WooCommerce'e geçiş yapmıştım, ancak yaşadığım sorunlar nedeniyle tekrar Shopify'a geri döndüm. Eğer yazılım ve kodlamayla ilgilenen, PHP gibi teknolojilerle uğraşmaktan keyif alan, hata çözmekten çekinmeyen bir yapınız varsa, WooCommerce sizin için uygun olabilir. Özellikle ürün sayınız azsa veya basit bir yapı kullanıyorsanız WooCommerce iyi bir seçenek olabilir.

Ancak, benim gibi çok sayıda ürün ve varyasyona sahipseniz, WooCommerce tarafında işler biraz karmaşıklaşabiliyor. Bu süreçte ciddi sorunlarla karşılaştım ve çözüm bulmak için bir yazılımcı kadar bilgi edinmek zorunda kaldım. Örneğin, statik önbellekleme (static cache) ayarlarıyla uğraşmak, bazı araçları önbellek dışı tutarak sistemin performansını dengelemek gibi detaylarla ilgilenmek zorunda kaldım.

Eğer bu süreçle ilgili yardıma ihtiyacınız olursa, bana her zaman ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince hızlı bir şekilde size destek olmaya çalışırım.

Merhaba Enes Bey,

Açıklamalarınız ve deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Açıkçası ben de shopify'dan wordpress'e geçiş noktasında çok mantıklı bulmamıştım. Bu noktada Shopify'da kalma kararı aldık. Çünkü ürün çeşidi artmaya başlıyor, daha çok 3-4 paketler halinde satılması karlı ve shopify app'lere ihtiyaç duyulabilecek bir sistemde ilerliyoruz. Bu noktada wordpress'e geçmenin ekstra bir artısı olmayacak.

Wordpress ile ilgili bir konu veya wordpress altyapılı bir projemiz olursa sizinle mutlaka iletişime geçeceğim

Teşekkürler

Merhabalar Kemal Bey;

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben yazılımcı değilim. Sadece bir mühendis olarak karşılaştığım tüm sorunları çözerken çok şey öğrendim. Bunlar konusunda size elimde geldiğince yardımcı olabilirim. Ancak woocommerce tarafına bir tanıtım sayfası dışında e-ticaret için hiç mantıklı bir yorumda bulunmam. Ama düşünürseniz ve destek lazım olursa her zaman ulaşabilirsiniz.

Kararınızın hayırlı olmasını dilerim.

Konuyu görüntüleyenler

Geri