Ürün Bulma, Pazar Araştırması İçin Yazılım/Uygulama Fikri, Öneriler ve İstekler

Bekomu

New member
Aktiflik Süresi
51dk
Selamlar,

Forum siteleri her zaman benim gözümde çok değerli ortamlar olmuştur. Bu forumun da kullanıcılarına seviyeli ve kaliteli bir sohbet, bilgi alışverişi ortamı olmasını diliyorum.

Konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Yanlış olduysa gerekli yere taşınmasını rica ederim.

Ülkemizde henüz karşılaşmadığım bir proje fikri ile burada bulunuyorum.

Proje Ana Fikri
E-ticarete başlamadan önce ilk sorduğumuz sorular arasında bence en önemlisi olan, bu projeyi benim için çekici kılan; Ne satmalıyım ?

E-ticarete atılmak isteyen, çok hevesli, elinde belli bir bütçesi olan ancak bir ürünü olmayan her insan bu soruyu sorar. Soru basit ancak cevabını bulmak samanlıkta iğne aramaktan farksızdır. Bu web sitesi ile birlikte bu soruların büyük bir kısmını cevaplayacak, en azından fikir edinebilecek ve kendinize bir yol haritası çizebileceksiniz.

Elde Edilen Veriler ve Yayınlanması
Bildiğiniz üzere ülkemizde bir çok pazaryeri bulunmakta. Ancak benim öncelikli hedefimde olan ilk 5'i diyebiliriz. Tabi ki ilerleyen süreçte diğer pazaryerleri de dahil edilecek bu sisteme ancak şu anda veri setleri hazır olanlar; hepsiburada, trendyol, n11, pazarama ve pttavm.

Bu pazaryerlerinde satılan ürünlerin hangileri kategorisi (veya ana kategorisi) içinde en çok satılıyor ? Hangileri en çok yorum almış ? Hangileri en yüksek puanı almış ? Gibi soruların cevaplarını tek tıklama ile saniyeler içinde alabileceğiniz veri setlerinden bahsediyorum. Bu satış verileri takdir edersiniz ki mevsime, döneme, bayrama ve ülkedeki siyasi duruma göre bile değişmekte.

Bahsi geçen pazaryerlerinden 7 gün 24 saat bu veriler ile veri setleri oluşturabiliyorum ve kullanıcılara bunu sunabilecek durumdayım.

Bu verilerin yayınlanacağı sayfada sanki bir pazaryerindeymişsiniz gibi filtreleme yapabilecek ve belirli algoritmalar, sınıflandırmalar ile istediğiniz veriye kolayca erişebileceksiniz. Ürün görseli olmayacak, sadece saf veri. Ürün adı, fiyatı, linki, kategorisi vs.

Sistemde bir kaç veri setinden sonra satabileceği/satmak istediği ürünler hakkında kullanıcıya fikirler verecek, satmak istediği ürünü kolayca bulmasını sağlayacak, ürün hakkında internetten araştırma ile bilgiler getirebilecek bir yapay zeka entegrasyonu da düşünüyorum.

Abonelik Sistemi, Kullanıcının Veri İle Buluşması ve Ücretlendirme
Web sitesine herkes üye olabilecek olup kullanıcının veriye erişimi ancak aboneliği başlatması ile gerçekleşecektir. 1, 3 ve 12 aylık abonelik sistemi düşünüyorum.
Veriler 15 günde bir yenileceği için, abonelik alan kullanıcıya veri yenileme tarihine denk gelsin veya gelmesin aldığı pakete orantılı olarak veri setleri sağlanacak. (1 aylık için 2 veri seti, 3 aylık için 6, 12 için 24 gibi)

Ayrıca kullanıcılar ücreti karşılığında istediği zaman bu pazaryerlerinden güncel verileri çekecek ve bu veri setlerine ulaşabilecek.

Kullanıcı abonelik süresi bitiminden itibaren 1 ay daha veri setlerine web sitesi üzerinden erişebilir olacak. Daha sonrasında bu erişim de kapanacak.

Kullanıcılar her login işleminde mail doğrulaması yapacak. Sistem belli zamanlarda da sms doğrulaması isteyecek.

Ücretlendirme konusunu henüz netleştirmedim ancak 1 aylık için 499 TL, 3 aylık için 1299 TL, 12 aylık için de 4599 TL gibi düşünüyorum.

Sizlerin de değerli fikirlerini bekliyorum. İyi forumlar.

Merhaba fikriniz çok güzel fakat aynı sistem basit bir entegrasyon aracı ile yapılmış durumda, buradan isim vermem uygun olmaz ama biraz araştırırsanız bulabilirsiniz

Konuyu görüntüleyenler

Geri