Çocuk ve Ebeveyn Odaklı Niş İş Fikirleri ve Örnekleri

ikas eticaret
ikas eticaret

BirkanUlusoy 

Moderasyon Ekibi
Dijital Pazarlamacı
Aydın Pamuk'un Amazon Arbitrage Eğitimi
Aktiflik Süresi
8g 10s 59dk
Bu konu altında, çocuk ve ebeveynleri merkezine alan niş iş fikirlerini ve bunların hayata geçirilmiş örneklerini derlemek istiyorum. Benzer bir alanda iş yapmak isteyen ve fikir arayan insanların ilham alabilecekleri bir liste olur umarım. Siz de katkı verir ve kendi kategorilerinizi ve örneklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Montessori & STEM Ürünleri- Montessori ahşap eğitim setleri
- STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) deney kitleri
- Robotik başlangıç paketleri
Çocukların bilişsel gelişimini destekleyen, özgür keşif ve problem çözmeyi teşvik eden materyaller. Hem okul öncesi hem de ilkokul dönemine uygun ürünler sunarak ailelerin eğitim sürecini zenginleştirir.- 2-10 yaş arası çocukların ebeveynleri
- Anaokulları ve kreşler
- STEM kulüpleri, eğitim koçları
woodandhearts.com
Organik & Sürdürülebilir Bebek Ürünleri- Organik pamuk bebek kıyafetleri
- Doğal/bitkisel içerikli bebek bakım kremleri
- Bambudan yapılmış bebek havluları
Kimyasal içermeyen, çevre dostu hammaddelerle üretilmiş bebek tekstili veya bakım ürünleri. Sağlıklı ve sürdürülebilir ürünlere yönelen ailelere hitap eder.- Yenidoğan ve bebek sahibi ebeveynler
- Duyarlı tüketiciler
- Organik ürün mağazaları, eczaneler
keababies.com
Dijital Eğitim & Ebeveyn Rehberliği Platformları- Online ebeveynlik kursları (uyku düzeni, tuvalet eğitimi vb.)
- Dijital gelişim takip uygulamaları
- Çocuk gelişimi danışmanlığı (online randevu)
Ebeveynlerin çocuk gelişimi, davranış yönetimi ve eğitim konularında danışmanlık alabilecekleri veya içerik tüketebilecekleri çevrimiçi platformlar. Esnek abonelik modelleri ile sürdürülebilir bir iş modeli sunar.- Yoğun çalışan ebeveynler
- Yeni ebeveynler
- Eğitim kurumları ve koçlar
goodinside.com
Çocuk Giyim & Aksesuarları- Kişiselleştirilmiş baskılı tişörtler
- Hızlı giydirme tasarımlı tulumlar
- Fonksiyonel okul çantaları (ergonomik, dayanıklı)
Tarz ve pratiklik arayan ebeveynler için, rahat ve kaliteli tasarımlardan oluşan giyim ve aksesuarlar. Aynı zamanda çocukların konforunu ön planda tutarak estetik ve fonksiyonelliği birleştirir.- 0-12 yaş arasındaki çocukların ebeveynleri
- Hediyelik eşya arayan akrabalar, arkadaşlar
- Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar
jamiekay.com
Sağlıklı Beslenme & Atıştırmalıklar- Şekersiz atıştırmalık kutuları
- Çocuklara özel vitamin takviyeleri
- Diyetisyen onaylı yemek tarifleri kitapçığı
Çocuklara yönelik sağlıklı ve besleyici atıştırmalık veya öğün alternatifleri sunar. Gluten, laktoz veya şeker hassasiyeti olan çocuklar için özel seçenekler de eklenebilir.- Sağlıklı beslenmeye özen gösteren ebeveynler
- Alerjisi veya intoleransı olan çocuklar
- Okul kantinleri, kreşler
lilcritters.com
Çocuk Güvenliği & İzleme Cihazları- GPS’li çocuk saatleri
- Bebek telsizleri ve güvenlik kameraları
- Ev içi güvenlik kitleri (köşe koruyucuları, priz kapakları)
Ebeveynlerin çocuklarını izleme ve güvenliği sağlama ihtiyacına odaklanan ürünler. Teknolojik çözümler ve ev içi güvenliği artıran aksesuarlarla endişeleri minimuma indirmeye yardımcı olur.- Bebek ve küçük yaşta çocuğu olan ebeveynler
- Geniş evde yaşayan veya çalışan ebeveynler
- Kreşler, gündüz bakım evleri
netvue.com
Oyun & Yaratıcılık Geliştirici Kitler- Sanat ve el işi malzemeleri (boyama setleri, kil paketleri)
- Origami ve kağıt sanatları kitleri
- Müzik ve ritim öğrenme kitleri
Çocukların el becerilerini, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren kitler sunar. Hem eğlenceli hem de eğitici içeriklerle dijital ekranlardan uzak, nitelikli zaman geçirmeyi amaçlar.- 4-12 yaş arası çocuklar
- Okul sonrası etkinlik kulüpleri
- Aile etkinliklerine önem veren ebeveynler
earthtoys.net
Uyku & Rutin Çözümleri- Beyaz gürültü makinesi veya uygulaması
- Uzaktan kumandalı bebek salıncakları
- Özel tasarımlı gece lambaları (melodi veya yıldız projektörlü)
Bebek ve çocukların düzenli uyku alışkanlıkları edinmesine yardımcı olan ürün veya hizmetler. Rutin oluşturma kitapları, uygulamaları ve uyku eğitimi kurslarını da içerebilir.- Uykusuzluk sorunu yaşayan yeni ebeveynler
- Gelişim dönemi zorlukları ile başa çıkan aileler
- Bebek ürün mağazaları, e-ticaret platformları
pamobabe.com
Aile Tatili & Seyahat Ürünleri- Katlanabilir seyahat pusetleri
- Çocukların valiz olarak kullanabileceği tekerlekli oyuncaklar
- Çocuğa uygun otomobil koltukları ve güvenlik aksesuarları
Seyahat sırasında ebeveynlerin işini kolaylaştıran, çocuk dostu çözümler. Hem pratik hem eğlenceli ürünler; böylece aile tatillerini daha keyifli ve konforlu hale getirir.- Sık seyahat eden aileler
- Tatil köyleri ve oteller
- Bebek/çocuk ürünleri satan mağazalar
zoebaby.com
Özel İhtiyaçlara Yönelik Ürünler & Hizmetler- Duyu bütünleme oyuncakları (sensory toys)
- Özel gereksinimli çocuklara uygun giyim (kolay giyilebilen, dikişsiz vb.)
- Online terapi & destek grupları
Otizm, Down sendromu veya farklı gelişimsel ihtiyaçları olan çocuklara özel ürün ve hizmetler sunar. Ailelere rehberlik, terapi araçları ve topluluk desteği de içerebilecek kapsamlı bir alan.- Özel gereksinimli çocukların ebeveynleri
- Okul ve terapistler
- Sivil toplum kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri
specialsupplies.com

Son düzenleme:
Çok teşekkürler Birkan Bey paylaşım için. Birkaç ufak fikir de ben paylaşayım. Bazıları çok efektif olmayabilir ama dar çerçevede de olsa işe yarayacağını düşünüyorum.

Birincisi özel gereksinimli çocuk ihtiyaçları. Benim de beyin felçli bir oğlum vardı. Ağır engelli olduğu ve gastrostomiyle beslendiği için özel ihtiyaçları oluyordu. (Özellikle giyim konusunda başlı başına bir alandır burası. Aynı durum özel gereksinimli yetişkinler için de geçerli.) Ben dikiş bildiğim için ona uygun (boyuna göre çok zayıftı) kıyafetler vb dikebiliyordum. Mesela beslenme sırasında kolaylık olsun diye karnındaki beslenme tüpünün olduğu yerde penceresi olan bir badi dikmiştim. Ayrıca kıyafet dışında da ihtiyaçları olabiliyor. Mesela karnındaki delikten akan sızıntı için kullanılan tekstil pedler var. Pintereset'te çok örneği vardır. Bu tarz yan ürünler üretilebilir. Az gören çocuklar için kontrast renk veya ışık içeren ürünler kullanılıyor. Bunun gibi her durumun gerektirdiği ürünler tespit edilip üretim ve satışı yapılabilir.

Diğer bir fikrim duyu halısı. Son yıllarda bebek ve küçük çocuklar için kullanılan duyu ve aktivite kitapları var. Bunların küçük bir halı şeklinde olanı gibi düşünebiliriz. Çeşitli dokular, ses çıkaran (hatta uygun donanımla ışık da olabilir) parçalar, aktivite ve oyunlar içeren bir ürün olarak düşündüm. Az sayıda örneğini gördüm ama geliştirilebilir bir alan. Melesa yaprak gibi açılan bir halı yapıp farklı zamanlarda farklı kısımları kullanılabilir, vb.

Bir de duyu yeleği var. Bu da çocuğa bakan kişinin giyeceği bir ürün. Ön ve arka kısımlarında yine çocuğun ilgisini çekecek parçaların/basit oyunların olduğu bir yelek, Hastane, hava alanı vb küçük çocuklarla beklememiz gereken yerlerde, onları bizden uzaklaşmadan oyalayabilecek ve elimizde birçok parça oyuncak vb taşımak zorunda bırakmayacak olması açısından bana iyi bir fikir gibi geldi. Kullanım alanı dar olabilir ama yine geliştirilebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri