- Aktiflik Süresi
- 8g 10s 59dk
-
-
- Konu Yazar
E-ticaret kitap kulübünde Ekim 2024 kitabı olarak Kendi Kendine MBA kitabını okuyoruz. Bir yandan da kitaptan öğrendiğimiz teorik bilgiyi hayatımızda nasıl uygulayacağımızı düşünüyor, bu konuda çalışıyoruz.
Bildiğiniz gibi bir ranza yatak markası kurmayı planlıyorum. Bu şirketi ve ürünlerimizi kurgularken de bu kitaptaki teorileri kullanmaya çalışıcaz.
Kitabımızın ilk bölümü olan Değer Yaratma kısmında kullanabileceğimiz güzel bilgiler öğreniyoruz.
İnsanlar 5 dürtü ile hareket ederler.
Bu ranza yatak markasını kurarken sadece fonksiyonel bir ürün sunmak yetmez, aynı zamanda insanlara dokunmak, onların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarına hitap etmek gerekir. Ben de bu markamızı oluştururken insanların 5 temel dürtüsüne hitap etmeye odaklandım. Gelin, bu dürtüleri markamızın pazarlama stratejisine nasıl dahil ettiğimizi birlikte inceleyelim.
Bildiğiniz gibi bir ranza yatak markası kurmayı planlıyorum. Bu şirketi ve ürünlerimizi kurgularken de bu kitaptaki teorileri kullanmaya çalışıcaz.
Kitabımızın ilk bölümü olan Değer Yaratma kısmında kullanabileceğimiz güzel bilgiler öğreniyoruz.
İnsanlar 5 dürtü ile hareket ederler.
- Elde etme dürtüsü,
- Bağ kurma dürtüsü,
- Öğrenme dürtüsü,
- Savunma dürtüsü,
- Hissetme dürtüsü,
Bu ranza yatak markasını kurarken sadece fonksiyonel bir ürün sunmak yetmez, aynı zamanda insanlara dokunmak, onların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarına hitap etmek gerekir. Ben de bu markamızı oluştururken insanların 5 temel dürtüsüne hitap etmeye odaklandım. Gelin, bu dürtüleri markamızın pazarlama stratejisine nasıl dahil ettiğimizi birlikte inceleyelim.
1. Elde Etme Dürtüsü
İnsanlar bir şeylere sahip olma, onları kazanma arzusuyla hareket eder.- Sınırlı sayıda üretim: Özel olarak sınırlı sayıda üretilen modellerimiz, müşterilerimizde bu özel ürünlere sahip olma arzusunu harekete geçiriyor. Özellikle belirli sezonlarda sunduğumuz “sınırlı üretim” ranza seçeneklerimiz, bu fırsatı kaçırma korkusunu artırıyor.
- Özel fırsatlar ve promosyonlar: “Sadece bu hafta sonuna özel” indirimlerle, müşterilerimizi anında harekete geçirecek kampanyalar oluşturuyoruz. Bu, onların hızlıca karar vermelerini ve markamızı tercih etmelerini sağlıyor.
- Koleksiyon yaratma fırsatı: Ranzalarımızla birlikte satılabilen uyumlu yan ürünler sunarak, müşterilerimize daha fazla şey kazanma fırsatı tanıyoruz.
2. Bağ Kurma Dürtüsü
Bir markayla duygusal bir bağ kurmak, müşterilerle uzun vadeli ilişkiler kurmamıza olanak tanıyor.- Topluluk oluşturma: Markamızın müşterilerine özel bir “ebeveynler topluluğu” oluşturarak, ailelerin deneyimlerini paylaşabilecekleri bir platform yaratıyoruz. Böylece markamız sadece bir ürün değil, aynı zamanda bir topluluğun parçası haline geliyor.
- Aile hikayeleri: Ranzalarımızın aile içi bağları nasıl güçlendirdiğini anlatan duygusal hikayeler paylaşıyoruz. Örneğin, “Kardeşlerin birlikte unutulmaz anılar biriktirdiği markamızın ranzaları” gibi hikayelerle ailelerin duygularına dokunuyoruz.
- Müşteri deneyimlerini öne çıkarma: Mutlu müşterilerimizin hikayelerini paylaştıkça, yeni müşterilerimizle daha güçlü bir bağ kuruyoruz.
3. Öğrenme Dürtüsü
Müşterilerimize sadece bir ürün satmıyoruz, aynı zamanda onlara değerli bilgiler de sunuyoruz.- Ebeveynlere rehberlik: Çocuk odası dekorasyonu, güvenlik ipuçları gibi konularda blog yazıları ve rehberler hazırlıyoruz. “Çocuğunuzun odasını güvenli ve eğlenceli hale nasıl getirirsiniz?” gibi konularla ebeveynlerin karar süreçlerinde yanlarında oluyoruz.
- Kurulum ve bakım videoları: Ranzalarımızın nasıl kurulacağı ve bakımının nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirici videolar hazırlayarak, müşterilerimizin sorunsuz bir deneyim yaşamalarını sağlıyoruz.
- Uzman görüşleri: Çocuk odası düzeni ve sağlıklı uyku üzerine uzman tavsiyeleri sunarak, ebeveynlerin doğru tercihler yapmalarına yardımcı oluyoruz.
4. Savunma Dürtüsü
Ebeveynlerin en büyük önceliği çocuklarının güvenliğidir. Biz de bu dürtüyü göz önünde bulundurarak ürünlerimizi tasarlıyoruz.- Güvenlik standartları: Ranzalarımız uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde üretiliyor ve bunu vurguluyoruz. Markamızın her ranzası çocukların güvenliği düşünülerek tasarlanmıştır.
- Dayanıklı ve sağlıklı malzemeler: Çevre dostu malzemeler kullanarak, çocukların sağlığını da göz önünde bulunduruyoruz. Kimyasal içermeyen boyalarla ürettiğimiz ranzalar, ebeveynlere ekstra güven veriyor.
- Uzun süreli garanti ve destek: Ürünlerimize uzun süreli garanti ve güçlü bir müşteri desteği sunarak, müşterilerimizin her zaman yanında oluyoruz.
5. Hissetme Dürtüsü
Ürünlerimizin fonksiyonel olmasının yanı sıra müşterilerimizde duygusal bir karşılık bulması da önemli.- Estetik ve tarz: Markamızın ranzaları, çocukların hayal dünyasına hitap eden modern ve şık tasarımlar sunuyor. “Her gece yeni bir maceraya atılın” gibi sloganlarla bu duygusal yönü öne çıkarıyoruz.
- Kişiselleştirme seçenekleri: Ranzalarımızda farklı renk ve tasarım seçenekleri sunarak, çocukların odalarını kendilerine özgü hale getirme fırsatı tanıyoruz. Her çocuğun odasını özel hissettirmek bizim önceliğimiz.
- Duygusal hikayeler: Pazarlama kampanyalarımızda, ebeveynlerin çocuklarına duyduğu sevgiye ve çocukların maceracı ruhuna hitap eden duygusal hikayeler kullanıyoruz.