Etsy Mağazam var . Yeniyim.

ikas eticaret
ikas eticaret

Hazartas

Etsy Satıcısı
Aktiflik Süresi
2s 44dk
Merhabalar ben Hazar. 24 yaşındayım . Uluslararası ticaret okudum ve suan ispanyol bir firmanın tr distrb.lüğünde satıscı olarak calısıyorum. 1 yıldır etsy amazon gibi yerleri araştırıyorum öğrenmeye ve gelişmeye çalışıyorum. Kendime daha iyi gelecek kurabilmek adına çabalıyorum diyelim şimdi gelelim konumuza . Duvar kağıdı üzerine bir mağazam vardı 3 ay olmuştu tam satışlarım hızlanırken mağazam neden belirtilmeden kapandı. Paramda içeride kaldı alamadım etsyden paramı. Pes etmedim yeni bir mağaza kurdum tanıdığım birinin adına. 10 gün oldu 2 satış geldi şimdilik. Sosyal medya , SEO , TAG (erank gibi platformlardan yararlanılabilir) gibi birçok konuya hakimim , satışları ve görüntülenmeleri arttırmak adına başka bir tavsiyeniz olur mu ? Ayrıca özellikle başka bir platformdan da satışlar yapmak istiyorum . Yani aksam 6 dan sonra pc basından ayrılmak istemiyorum yogun olmak istiyorum paraya da ihtiyacım var . öncelikle trendyol ve amazon gibi yerler de neler satabilirim başlangıçta sermaye olarak ne kadarımın olması gerekir ? tavsiyelerinizi beklerim . Bol satışlarınız olsun.

Her gün aynı ürünleri farklı keyword ve açıklamalarla yeni listingler açmanı öneririm. Ayrıca ürünü favlayan müşterilerine güzel bir açıklama ile indirim kodu gönderebilirsin abartmadan ama belli bir seviyeden sonra mesaj atmanı engelliyor ve case açılıyor. Meta üzerinden etsy mağazana sakına trafik çekmeye çalışma tamamen başarısız olunuyor nerden biliyorsun diye sorma :D Ayrıca etsy ads kısmında 1 dolar bile olsa oradan reklamını sürekli aktif tut ve paraya çok sıkışmadıkça etsy içerisinden paranı çekme bu sistemin sana güvenmesini birazda olsa algoritmanın yararına bir durum. sattığın ürün stoklu mu yoksa ürettirip mi gönderiyorsun veya drop mu ona göre diğer sorularına yardımcı olmak isterim.

Her gün aynı ürünleri farklı keyword ve açıklamalarla yeni listingler açmanı öneririm. Ayrıca ürünü favlayan müşterilerine güzel bir açıklama ile indirim kodu gönderebilirsin abartmadan ama belli bir seviyeden sonra mesaj atmanı engelliyor ve case açılıyor. Meta üzerinden etsy mağazana sakına trafik çekmeye çalışma tamamen başarısız olunuyor nerden biliyorsun diye sorma :D Ayrıca etsy ads kısmında 1 dolar bile olsa oradan reklamını sürekli aktif tut ve paraya çok sıkışmadıkça etsy içerisinden paranı çekme bu sistemin sana güvenmesini birazda olsa algoritmanın yararına bir durum. sattığın ürün stoklu mu yoksa ürettirip mi gönderiyorsun veya drop mu ona göre diğer sorularına yardımcı olmak isterim.
Öncelikle yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim . Sattığım ürün duvar kağıdı . Kendim yapıyorum tasarımlarını , her görsel için baskıya hazır dosyam var sipariş geldikçe ölçülerine göre ayarlayıp basıyorum. Yani stok konusunda bir sorun yok kim ne kadar hangi ölçüde isterse ona göre ayarlayabiliyorum.

Öncelikle yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim . Sattığım ürün duvar kağıdı . Kendim yapıyorum tasarımlarını , her görsel için baskıya hazır dosyam var sipariş geldikçe ölçülerine göre ayarlayıp basıyorum. Yani stok konusunda bir sorun yok kim ne kadar hangi ölçüde isterse ona göre ayarlayabiliyorum.
Türkiye'de aktif bir şirketin yoksa trendyol ve diğer pazaryerlerini önermem. Ebay'dan yine yurtdışına satış yapmaya devam edebilirsin. Türkiye için ise PAYTR den bireysel olarka ödeme altyapısı başvurusu yapıp shopify ile mağaza açıp satış yapabilirsin trendyola vermeyi düşündüğün komisyonuda reklam bütçesine ayırabilirsin daha rahat olur. Ama illa trendyolda ve diğer pazaryerlerinde satış yapıcam dersen ne satılır üzerinden katagori incelemesi ve ufak maliyet hesaplamaları yapmanı tavsiye ederim. Unutma şirket açılırken belirli bir ücret sonrasında her ay vergilerin 28 yaş altına 1 yıl bağkur ödemesi yok ondan biraz rahat olursun ama sonrasında aylık 5.5 k bağkur aylık muhabese ücretin olacak yola başlarken bunların ciddi bir hesaplamasını yapmanı tavsiye ederim

Tekrar değerli yorumların ve vaktini ayırdığın için teşekkür ediyorum. Aktif olarak bir şirketim yok ancak aklımda yakın zamanda böyle bir girişimde bulunma fikri var. Shopify ı biraz inceledim ama shopify mağazamı nereden pazarlayacağım konusunda endişem olduğu için bir girişimde bulunmadım. Websitesi kurmak istiyordum ancak 40K TL gibi bir fiyat aldım , maalesef öyle bir bütçem yok şuan . Yavaş yavaş büyüyorum biraz sabır gerektiriyor biliyorum bu yüzden bende her adımımı sağlam atma gayretindeyim. Açıkçası trendyolda daha önce ciddi ve iyi satışlar yaptım şuan trendyol benim için son seçenek türkiye içine satış yapma fikri cazip gelmiyor ama amazon konusunda da fiyat rekabeti korkutmuyor değil. Jaluzi perde satışı yapmayı düşünüyordum (üreticisi cok yakınım) ama kargo fiyatları kurtarmıyor bu seferde , adam amazonda 50 dolara eve gelip ücretsiz montaj seçeneği sunuyor türkiyede yaşayan biri olarak rekabet edemiyorum dolayısıyla. Bu yüzden kendi görsellerimi tasarlıyor etsy den satmaya calısıyorum ama amazon gibi yerlerde nasıl rekabet edebilirim ya da hangi ürünle edebilirim bilemiyorum açıkçası. (Kusura bakma konudan konuya atlamış gibi oldum) . Teşekkürler şimdiden.

Tekrar değerli yorumların ve vaktini ayırdığın için teşekkür ediyorum. Aktif olarak bir şirketim yok ancak aklımda yakın zamanda böyle bir girişimde bulunma fikri var. Shopify ı biraz inceledim ama shopify mağazamı nereden pazarlayacağım konusunda endişem olduğu için bir girişimde bulunmadım. Websitesi kurmak istiyordum ancak 40K TL gibi bir fiyat aldım , maalesef öyle bir bütçem yok şuan . Yavaş yavaş büyüyorum biraz sabır gerektiriyor biliyorum bu yüzden bende her adımımı sağlam atma gayretindeyim. Açıkçası trendyolda daha önce ciddi ve iyi satışlar yaptım şuan trendyol benim için son seçenek türkiye içine satış yapma fikri cazip gelmiyor ama amazon konusunda da fiyat rekabeti korkutmuyor değil. Jaluzi perde satışı yapmayı düşünüyordum (üreticisi cok yakınım) ama kargo fiyatları kurtarmıyor bu seferde , adam amazonda 50 dolara eve gelip ücretsiz montaj seçeneği sunuyor türkiyede yaşayan biri olarak rekabet edemiyorum dolayısıyla. Bu yüzden kendi görsellerimi tasarlıyor etsy den satmaya calısıyorum ama amazon gibi yerlerde nasıl rekabet edebilirim ya da hangi ürünle edebilirim bilemiyorum açıkçası. (Kusura bakma konudan konuya atlamış gibi oldum) . Teşekkürler şimdiden.
Shopifydan kendi domainini alıp kendi mğazanı kurabilirsin reklam ile de pazarlama yapabilirsin çok rahat bir ürün denemek için en uygun yer kendi web siten. akşam 6 dan sonra kendi siteni 3 4 güne istediğin gibi düzenleyebilrisin

söylediklerinizi yarın araştırıp işe girişeceğim . Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum 🙏🏻

Konuyu görüntüleyenler

Geri